Door de acties kon een groot aantal vrachtwagens niet het Europese vrachtcentrum van DHL bereiken of vertrekken, aldus de Duitse politie. Pas toen een alternatieve poort werd opengesteld, kon het truckverkeer van en naar het vrachtcentrum van DHL express worden hervat. Een groot aantal demonstranten werd opgepakt en moest de nacht doorbrengen in een politiecel.

Miljoenenschade

DHL Express heeft bij de politie aangifte gedaan tegen de actievoerders. De Duitse koerier wijst erop dat door de blokkade vrachtvliegtuigen later moesten vertrekken en er zo een miljoenenschade is ontstaan voor het bedrijf.

In het kader van de uitbouwplannen van de luchthaven wil DHL Express het bestaande vrachtplatform op Leipzig Airport uitbouwen. Dan zou het aantal parkeerplaatsen voor vrachtvliegtuigen (opstelplaatsen) bijna verdubbelen van 60 naar 100. Aangezien het vrachtvervoer met vrachtvliegtuigen van DHL Express in de nacht wordt afgewikkeld, zou dat leiden tot een aanzienlijke toename van de lawaaioverlast in de nacht, aldus de actievoerders. Behalve een stop op de verdere uitbouw van de vrachtluchthaven, eisen de demonstranten dan ook een nachtverbod voor Leipzig Airport.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding