Vrachtvervoer Zaventem merkt niks van zomervakantie

Vervoerscijfers

Brussels Airport (Zaventem) zag het vrachtvervoer in de vakantiemand juli met 34,7% toenemen naar bijna 75.000 ton. De groei werd onder meer gedreven door een groei in bellyvracht door het herstel van de passagiersvluchten.

Dat laat de Belgische luchthaven bij de presentatie van de laatste vervoerscijfers weten. Het vrachtvervoer in de buikruimte van passagiersvliegtuigen liet een toename van 155% zien 9.668 ton vorige maand vergeleken met dezelfde maand in 2020. Afgezet tegen de julimaand van 2019 was er nog wel sprake van een afname van 28%, aldus de luchthaven.

Trucking

De volumes op vrachtvliegtuigen namen vorige maand verder toe met ruim een kwart naar 25.184 ton. Bij het expresvervoer was er verder een groei van 16% in de tonnages naar 25.500 ton. Verder steeg het vrachtaanbod op trucks. Dit plaatsvervangend luchtvrachtverkeer nam met 45% toe naar 14.532 ton.

Over de eerste acht maanden verwerkte Brussels Airport ruim 490.000 ton vracht, een toename van 35% vergeleken met dezelfde periode in 2020. Een groot deel van die vracht (175.000 ton) is pakketvervoer van de grootste vrachtklant van de luchthaven, DHL Express.

Vrachtvluchten

Brussels Airport wijst er verder op dat het aantal vrachtvluchten over de maand juli met ruim 7% toenam naar 1.907 vliegbewegingen. Rond een derde daarvan bestond uit passagiersvluchten met alleen vracht aan boord.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Vrachtvervoer Zaventem merkt niks van zomervakantie | NT

Vrachtvervoer Zaventem merkt niks van zomervakantie

Vervoerscijfers

Brussels Airport (Zaventem) zag het vrachtvervoer in de vakantiemand juli met 34,7% toenemen naar bijna 75.000 ton. De groei werd onder meer gedreven door een groei in bellyvracht door het herstel van de passagiersvluchten.

Dat laat de Belgische luchthaven bij de presentatie van de laatste vervoerscijfers weten. Het vrachtvervoer in de buikruimte van passagiersvliegtuigen liet een toename van 155% zien 9.668 ton vorige maand vergeleken met dezelfde maand in 2020. Afgezet tegen de julimaand van 2019 was er nog wel sprake van een afname van 28%, aldus de luchthaven.

Trucking

De volumes op vrachtvliegtuigen namen vorige maand verder toe met ruim een kwart naar 25.184 ton. Bij het expresvervoer was er verder een groei van 16% in de tonnages naar 25.500 ton. Verder steeg het vrachtaanbod op trucks. Dit plaatsvervangend luchtvrachtverkeer nam met 45% toe naar 14.532 ton.

Over de eerste acht maanden verwerkte Brussels Airport ruim 490.000 ton vracht, een toename van 35% vergeleken met dezelfde periode in 2020. Een groot deel van die vracht (175.000 ton) is pakketvervoer van de grootste vrachtklant van de luchthaven, DHL Express.

Vrachtvluchten

Brussels Airport wijst er verder op dat het aantal vrachtvluchten over de maand juli met ruim 7% toenam naar 1.907 vliegbewegingen. Rond een derde daarvan bestond uit passagiersvluchten met alleen vracht aan boord.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement