Containers komen vanaf dan alleen nog de VS binnen als ze in het land van verscheping zijn gescand met Amerikaanse apparatuur en verzegeld zijn met Amerikaanse zegels. Kleinere havens zouden overigens vijf jaar de tijd krijgen om aan de nieuwe eisen te voldoen. Verder wil het congres dat alle luchtvracht gescreend gaat worden.

De wet voor terreurmaatregelen in het goederenvervoer is de eerste wet die het congres in behandeling neemt sinds de Democraten de macht in het congres hebben gegrepen. Het Huis van Afgevaardigden is van plan de wet er deze dinsdag al doorheen te krijgen. Toen de Republikeinen het nog voor het zeggen hadden, waren er ook wel plannen voor een totale controle op het binnenkomende containerverkeer, maar werden er geen harde deadlines genoemd en was het de bedoeling om eerst te gaan experimenteren met scannen in een aantal pilot-havens.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement