Er staan bezoeken aan enkele luchthavens op het programma. Brazilië heeft in totaal ongeveer tweehonderd luchthavens en daarnaast vele kleine vliegvelden. Van deze luchthavens vallen de 67 belangrijkste onder beheer van het Braziliaanse staatsbedrijf Infraero. Fukken spreekt ook met een aantal grote aannemers uit Brazilië. De nadruk ligt in deze gesprekken op het onder de aandacht brengen van de kennis en expertise van het Nederlandse bedrijfsleven in Brazilië en het verder aanhalen van de banden tussen beide landen. Nederlandse bedrijven zijn deskundig in het ontwikkelen van bagagesystemen en radar- en ICT-systemen voor luchtverkeersleiding.

In São Paulo houdt Fukken een toespraak op een grote beurs op het gebied van transport en logistiek. Het Nederlandse bedrijfsleven is hier ruim vertegenwoordigd. Zo zijn naast de Port of Rotterdam ook de Amsterdamse, Zeeuwse en Groningse havens en Nederland Distributieland aanwezig.

Brazilië is qua omvang de zevende economie ter wereld. Voor de Nederlandse export is het land al jarenlang de voornaamste bestemming in Latijns Amerika. Daarnaast zijn voor de Europese markt de havens van Amsterdam en Rotterdam de belangrijkste doorvoerhavens van Braziliaanse producten.