Wisbrun stuurde de laatste jaren de fusie aan van de verkoopdivisies van KLM Cargo en Air France Cargo in een gemeenschappelijk vrachtbedrijf. In zijn nieuwe functie zal hij de samenwerking binnen Skyteam verder uitbouwen en nieuwe partners gaan binden aan de alliantie.

Skyteam telt dertien leden. De meest prominente luchtvaartmaatschappijen zijn naast Air France en KLM, de luchtvaartmaatschappijen Korean Air, Delta Air Lines China Southern, Aeroflot en Alitalia. Het is de bedoeling dat Wisbrun de alliantie op termijn zal uitbouwen naar twintig. Wisbrun zal vanaf een kantoor op Schiphol leiding geven aan de alliantie.

Volgens voorzitter van Skyteam en oud-KLM-topman Leo van Wijk is Wisbrun uitermate geschikt voor de nieuwe klus. Zo was hij twintig jaar geleden nauw betrokken bij de totstandkoming van de eerste succesvolle trans-Atlantische joint venture tussen KLM en het Amerikaanse Northwest.