Ook de beperkingen van de Oekraïense maatschappij UMAir werden opgeheven, nadat duidelijk was gebleken dat de prestaties van de maatschappij waren verbeterd.

Aan de andere kant wordt in de nieuwe lijst een vliegverbod opgelegd aan in totaal 269 luchtvaartmaatschappijen uit 21 landen: Afghanistan, Angola, Benin, de twee Congo’s, Djibouti, Equatoriaal Guinea, Gabo (m.u.v. drie maatschappijen die beperkingen opgelegd kregen), Indonesië (m.u.v. zes maatschappijen), Kazachstan (m.u.v. Air Astana), Kirgizië, Liberia, Mauritanië, Mozambique, de Filippijnen, Sierra Leone, Sao Tome & Principe, Soedan, Swaziland en Zambia.

Op de lijst staan ook drie individuele maatschappijen: Blue Wing Airlines (Suriname), Meridian Airways (Ghana) en Silverback Cargo Freighters (Rwanda). Air Astana, Air Koryo (Noord-Korea), Airlift International (Ghana), Air Service Comores, Afrijet, Gabon Airlines en SN2AG (alle drie uit Gabon), Iran Air, TAAG Angola Airlines en Air Madagascar mogen op de EU vliegen onder strikte beperkingen en voorwaarden.

Bekijk de lijst hier