De Japanse expediteur werd in het fiscale geconfronteerd met buitengewone lasten van bijna 285 miljoen dollar. De schade aan kantoren en voertuigen door de aardbeving en tsunami die het land in maart troffen lag op bijna zestig miljoen dollar. Andere financiële tegenvallers komen voort uit nieuwe boekhoudregels, afwaardering van bezittingen en de verkoop van eigendom met verlies.

Nippon Express verwijst in een toelichting op de cijfers op de moeilijke economische omstandigheden waarin het land zich bevindt. De werkeloosheid is hoog en de export werd gehinderd in 2010 door een sterke Yen. Ook de diverse economische stimuleringsmaatregelen van de Japanse overheid hebben nauwelijks effect gehad. De binnenlandse vraag naar transport bleef zwak en de natuurramp van dit voorjaar heeft dat alleen maar verslechterd, concludeert het bedrijf.

Internationaal was er wel een lichtpuntje. Zo is de vraag naar internationaal vrachttransport op China en andere Aziatische staten sterk, aldus Nippon Express.