Ondernemingsraad Aviaparter roept FNV op staking te beëindigen

De ondernemingsraad van afhandelaar Aviapartner Cargo ‘doet een dringend beroep’ op FNV Bondgenoten de al meer dan tien dagen durende staking bij het bedrijf te beëindigen.

‘Wat dinsdag 18 maart is begonnen als een 24 uurstaking voor 3% meer loon, teruggave van de ATV-dagen en meer rechten voor uitzendkrachten is ondertussen geëscaleerd in een staking die al 10 dagen duurt en nog geen einddatum lijkt te hebben’, schrijft voorzitter Tim de Heer van de ondernemingsraad van Aviaparter Nederland.

De or-voorzitter wijst op de ‘imago- en financiële schade’ voor het bedrijf’ door de acties, maar ook op de gevolgen voor de stakers die ‘het al ruim een week moeten doen van een stakersuitkering’.

FNV Bondgenoten zegt dat de acties gewoon doorgaan nadat het eerste overleg tussen de vakbond en de directie van Aviapartner zondag is mislukt. Volgens FNV-bestuurder Jacob de Vries kwam Aviapartner ‘met lege handen en zonder middelen’ naar het gesprek en biedt het bedrijf onder meer ‘geen loonsverhoging’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Reacties

Een oproep tot opschorten of beeindiging van deze staking heeft alleen zin als betrokken partijen de bereidheid hebben met elkaar te spreken. Als bezorgde werknemer zie ik geen enkele beweging en alleen maar de standpunten verharden. Ik heb de FNV en onze bestuurder opgeroepen om na te denken om een onafhankelijke mediator te accepteren.
Die persoon zou niet alleen de tegenstellingen kunnen proberen te overbruggen, maar ook de punten waar men het wel over eens is in kaart kunnen brengen.

Geplaatst door: Ruud Goezinne op
Ondernemingsraad Aviaparter roept FNV op staking te beëindigen | NT

Ondernemingsraad Aviaparter roept FNV op staking te beëindigen

De ondernemingsraad van afhandelaar Aviapartner Cargo ‘doet een dringend beroep’ op FNV Bondgenoten de al meer dan tien dagen durende staking bij het bedrijf te beëindigen.

‘Wat dinsdag 18 maart is begonnen als een 24 uurstaking voor 3% meer loon, teruggave van de ATV-dagen en meer rechten voor uitzendkrachten is ondertussen geëscaleerd in een staking die al 10 dagen duurt en nog geen einddatum lijkt te hebben’, schrijft voorzitter Tim de Heer van de ondernemingsraad van Aviaparter Nederland.

De or-voorzitter wijst op de ‘imago- en financiële schade’ voor het bedrijf’ door de acties, maar ook op de gevolgen voor de stakers die ‘het al ruim een week moeten doen van een stakersuitkering’.

FNV Bondgenoten zegt dat de acties gewoon doorgaan nadat het eerste overleg tussen de vakbond en de directie van Aviapartner zondag is mislukt. Volgens FNV-bestuurder Jacob de Vries kwam Aviapartner ‘met lege handen en zonder middelen’ naar het gesprek en biedt het bedrijf onder meer ‘geen loonsverhoging’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Reacties

Een oproep tot opschorten of beeindiging van deze staking heeft alleen zin als betrokken partijen de bereidheid hebben met elkaar te spreken. Als bezorgde werknemer zie ik geen enkele beweging en alleen maar de standpunten verharden. Ik heb de FNV en onze bestuurder opgeroepen om na te denken om een onafhankelijke mediator te accepteren.
Die persoon zou niet alleen de tegenstellingen kunnen proberen te overbruggen, maar ook de punten waar men het wel over eens is in kaart kunnen brengen.

Geplaatst door: Ruud Goezinne op