Ceva: meer volume, maar verlies blijft hoog

Ceva Logistics wist over het derde kwartaal van het lopende boekjaar meer volume te draaien in de luchtvracht (5%) en zeevracht (11%), maar dat heeft niet geleid tot betere resultaten of omzetcijfers.

Dat blijkt uit de resultaten over het derde kwartaal van de logistieke dienstverlener uit Hoofddorp.

De omzet van de divisie Freight Management (expeditie) liet een daling zien van over dezelfde periode van 1% naar 935 miljoen dollar, terwijl de afname over de eerste negen maanden op 5% lag op 2,7 miljard dollar. Vooral de prijsdruk in sommige markten en het feit dat luchtvaartmaatschappijen de tarieven hebben verhoogd op de Aziatische markt speelt Ceva hier parten, meldt het bedrijf.

De andere divisie contractlogistiek, met onder meer een sterke basis in de automotive, zag de omzet over dezelfde periode afnemen met vergelijkbare percentages (4,8%), terwijl de omzet over het derde kwartaal in deze logistieke discipline terugliep met bijna 2%. Dit verlies is ten dele toe te schrijven aan de sanering van een aantal verliesgevende contracten, meldt het bedrijf. Een proces dat ook de komende tijd zal worden voortgezet.

Volgens Ceva Logistics zag het bedrijfsresultaat over het derde kwartaal er ondanks dalende omzetten rooskleurig uit met zestig miljoen dollar. De logistieke dienstverlener wijst er in een voetnoot echter wel op dat bij dit eindcijfer geen rekening is gehouden met eenmalige juridische kosten en lasten voor de diverse reorganisaties binnen het bedrijf.

Inclusief deze cijfers blijkt Ceva Logistics nog steeds een bedrijf dat door hoge financieringskosten (+ 68%) en een grote schuldenlast (twee miljard dollar) nog steeds rode cijfers schrijft. Het verlies lag over her derde kwartaal van het lopende boekjaar op 92 miljoen dollar tegen 32 miljoen een jaar geleden. Over de eerste negen maanden va het fiscale jaar was er sprake van een negatief resultaat van 284 miljoen dollar tegen elf miljoen dollar vorig jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Ceva: meer volume, maar verlies blijft hoog | NT

Ceva: meer volume, maar verlies blijft hoog

Ceva Logistics wist over het derde kwartaal van het lopende boekjaar meer volume te draaien in de luchtvracht (5%) en zeevracht (11%), maar dat heeft niet geleid tot betere resultaten of omzetcijfers.

Dat blijkt uit de resultaten over het derde kwartaal van de logistieke dienstverlener uit Hoofddorp.

De omzet van de divisie Freight Management (expeditie) liet een daling zien van over dezelfde periode van 1% naar 935 miljoen dollar, terwijl de afname over de eerste negen maanden op 5% lag op 2,7 miljard dollar. Vooral de prijsdruk in sommige markten en het feit dat luchtvaartmaatschappijen de tarieven hebben verhoogd op de Aziatische markt speelt Ceva hier parten, meldt het bedrijf.

De andere divisie contractlogistiek, met onder meer een sterke basis in de automotive, zag de omzet over dezelfde periode afnemen met vergelijkbare percentages (4,8%), terwijl de omzet over het derde kwartaal in deze logistieke discipline terugliep met bijna 2%. Dit verlies is ten dele toe te schrijven aan de sanering van een aantal verliesgevende contracten, meldt het bedrijf. Een proces dat ook de komende tijd zal worden voortgezet.

Volgens Ceva Logistics zag het bedrijfsresultaat over het derde kwartaal er ondanks dalende omzetten rooskleurig uit met zestig miljoen dollar. De logistieke dienstverlener wijst er in een voetnoot echter wel op dat bij dit eindcijfer geen rekening is gehouden met eenmalige juridische kosten en lasten voor de diverse reorganisaties binnen het bedrijf.

Inclusief deze cijfers blijkt Ceva Logistics nog steeds een bedrijf dat door hoge financieringskosten (+ 68%) en een grote schuldenlast (twee miljard dollar) nog steeds rode cijfers schrijft. Het verlies lag over her derde kwartaal van het lopende boekjaar op 92 miljoen dollar tegen 32 miljoen een jaar geleden. Over de eerste negen maanden va het fiscale jaar was er sprake van een negatief resultaat van 284 miljoen dollar tegen elf miljoen dollar vorig jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement