Chartair keert terug op Schiphol

Luchtvracht

Een oude roemrijke luchtvrachtnaam maakt zijn rentree in de Nederlandse luchtvrachtmarkt: Chartair Cargo.

Deze voormalige expediteur en vrachtmakelaar van ondernemer Jos Busscher was aan het einde van de vorige eeuw een toonaangevende speler op Schiphol. Het vrachtbedrijf, dat onder meer huisagent was voor Philips in Eindhoven, werd in 1996 verkocht aan Panalpina en geïntegreerd in de bestaande vestigingen van de Zwitserse logistieke dienstverlener. Daardoor verdween een bekende naam uit de Nederlandse markt.
De lege BV met de historische naam werd recent voor een onbekend bedrag gekocht en afgestoft door Trade Center Investment (TCI) van de luchtvrachtondernemers Ismail Durmaz en Kitty Liao. De twee andere aandeelhouders zijn de vrachtmanagers Aytekin Saray en Jasper de Bruijne.

TCI is onder meer eigenaar van het Nederlandse GSA-bedrijf Global Airline Services en de twee andere aandeelhouders behoren tot het topmanagement van deze mondiaal opererende vrachtvertegenwoordiger.

Chartair Cargo wordt door het viertal geheel los van de lopende gsa-activiteiten als luchtvrachtmakelaar in de markt gezet, zegt mede-eigenaar Ismail Durmaz, die in het dagelijks leven algemeen directeur is van Global Airline Services. ‘Daarom hebben wij ook gekozen voor een onafhankelijk BV-constructie’.

Zelf is Durmaz ooit begonnen bij Chartair en het leek hem een mooi eerbetoon aan zijn oude luchtvrachtmentor Jos Busscher om de vrachtmakelaardij onder de oude historische naam weer nieuw leven in te blazen. Daarnaast biedt het nieuwe charterbedrijf een platform om nieuwe activiteiten te beginnen die los staan van de bestaande werkzaamheden als gsa, legt hij uit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Chartair keert terug op Schiphol | NT

Chartair keert terug op Schiphol

Luchtvracht

Een oude roemrijke luchtvrachtnaam maakt zijn rentree in de Nederlandse luchtvrachtmarkt: Chartair Cargo.

Deze voormalige expediteur en vrachtmakelaar van ondernemer Jos Busscher was aan het einde van de vorige eeuw een toonaangevende speler op Schiphol. Het vrachtbedrijf, dat onder meer huisagent was voor Philips in Eindhoven, werd in 1996 verkocht aan Panalpina en geïntegreerd in de bestaande vestigingen van de Zwitserse logistieke dienstverlener. Daardoor verdween een bekende naam uit de Nederlandse markt.
De lege BV met de historische naam werd recent voor een onbekend bedrag gekocht en afgestoft door Trade Center Investment (TCI) van de luchtvrachtondernemers Ismail Durmaz en Kitty Liao. De twee andere aandeelhouders zijn de vrachtmanagers Aytekin Saray en Jasper de Bruijne.

TCI is onder meer eigenaar van het Nederlandse GSA-bedrijf Global Airline Services en de twee andere aandeelhouders behoren tot het topmanagement van deze mondiaal opererende vrachtvertegenwoordiger.

Chartair Cargo wordt door het viertal geheel los van de lopende gsa-activiteiten als luchtvrachtmakelaar in de markt gezet, zegt mede-eigenaar Ismail Durmaz, die in het dagelijks leven algemeen directeur is van Global Airline Services. ‘Daarom hebben wij ook gekozen voor een onafhankelijk BV-constructie’.

Zelf is Durmaz ooit begonnen bij Chartair en het leek hem een mooi eerbetoon aan zijn oude luchtvrachtmentor Jos Busscher om de vrachtmakelaardij onder de oude historische naam weer nieuw leven in te blazen. Daarnaast biedt het nieuwe charterbedrijf een platform om nieuwe activiteiten te beginnen die los staan van de bestaande werkzaamheden als gsa, legt hij uit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement