Adriaan den Heijer nieuwe vrachtbaas KLM

Schiphol

Adriaan den Heijer, de vice president Ground Servies van de KLM op Schiphol, zou de nieuwe vrachtbaas van Air France-KLM worden.

Dat melden diverse bronnen rond de luchtvaartmaatschappij. Zijn benoeming zou over enkele weken bekend worden gemaakt.

Den Heijer (1969) zou daarmee Bram Gräber opvolgen die na nauwelijks een jaar vorige maand vrij verrassend aangaf te zullen vertrekken bij de luchtvaartmaatschappij. Gräber, die een lange carrière kende bij de vrachtdivisie en ook kort leiding gaf aan Transavia, gaat vanaf juni van dit jaar werken voor Boskalis.

Den Heijer is in tegenstelling tot zijn voorganger slechts kort werkzaam geweest voor de vrachtafdeling van de KLM. Vanaf eind 2000 was hij drieënhalf jaar directeur Noord- en West Europa voor KLM Cargo. Den Heijer zou de derde vrachtbaas in drie jaar worden bij Air France-KLM Cargo, dat de laatste jaren zware verliezen leed en bezig is met een ingrijpende reorganisatie. Onderdeel daarvan is het inkrimpen van de vrachtvloot van dochtermaatschappij Martinair Cargo van twaalf naar vier vrachtvliegtuigen. Die sanering moet over enkele maanden zijn afgerond.

Een woordvoerder van de KLM zegt in een reactie dat de benoemingsprocedure voor de opvolging van Gräber nog niet is afgerond en de berichtgeving rond Den Heijer daarom onjuist is. Op de vraag of Den Heijer daarmee is afgevallen voor de post van hoogste vrachtbaas van de luchtvaartmaatschappij blijft hij vaag. ‘Dat hoor je mij niet zeggen.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Adriaan den Heijer nieuwe vrachtbaas KLM | NT

Adriaan den Heijer nieuwe vrachtbaas KLM

Schiphol

Adriaan den Heijer, de vice president Ground Servies van de KLM op Schiphol, zou de nieuwe vrachtbaas van Air France-KLM worden.

Dat melden diverse bronnen rond de luchtvaartmaatschappij. Zijn benoeming zou over enkele weken bekend worden gemaakt.

Den Heijer (1969) zou daarmee Bram Gräber opvolgen die na nauwelijks een jaar vorige maand vrij verrassend aangaf te zullen vertrekken bij de luchtvaartmaatschappij. Gräber, die een lange carrière kende bij de vrachtdivisie en ook kort leiding gaf aan Transavia, gaat vanaf juni van dit jaar werken voor Boskalis.

Den Heijer is in tegenstelling tot zijn voorganger slechts kort werkzaam geweest voor de vrachtafdeling van de KLM. Vanaf eind 2000 was hij drieënhalf jaar directeur Noord- en West Europa voor KLM Cargo. Den Heijer zou de derde vrachtbaas in drie jaar worden bij Air France-KLM Cargo, dat de laatste jaren zware verliezen leed en bezig is met een ingrijpende reorganisatie. Onderdeel daarvan is het inkrimpen van de vrachtvloot van dochtermaatschappij Martinair Cargo van twaalf naar vier vrachtvliegtuigen. Die sanering moet over enkele maanden zijn afgerond.

Een woordvoerder van de KLM zegt in een reactie dat de benoemingsprocedure voor de opvolging van Gräber nog niet is afgerond en de berichtgeving rond Den Heijer daarom onjuist is. Op de vraag of Den Heijer daarmee is afgevallen voor de post van hoogste vrachtbaas van de luchtvaartmaatschappij blijft hij vaag. ‘Dat hoor je mij niet zeggen.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement