Lichte vrachtgroei voor Luik en Brussels Airport

Overslag

Liège Airport (Luik) zag het vrachtaanbod vorig jaar stijgen met 1,7% naar 660.665 ton.

Daarmee groeide de Waalse luchthaven iets meer dan Brussels Airport, dat het vrachtvolume met 1,1% zag stijgen naar 500.000 ton. Volgens algemeen directeur Luc Partoune van Liège Airport was de groei vorig jaar vooral toe te schrijven aan een betere resultaten van de vrachtvervoerders CAL, El Al en Qatar Airways, terwijl TNT Express ondanks de overname door FedEx geen teruggang zag in het vrachtvolume.

Volgens Partoune blijft de voormalige Nederlandse koerier de grootste klant van de Waalse luchthaven, maar wordt er tevens ingezet op een meer divers activiteitenpakket op vrachtgebied. Zo Is de bezettingsgraad van de kantoren op Liège Airport Airport Business Park inmiddels gestegen naar 93% en wordt er dit jaar een nieuwe vrachtloods van 6.000 vierkante meter gebouwd voor 4 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Lichte vrachtgroei voor Luik en Brussels Airport | NT

Lichte vrachtgroei voor Luik en Brussels Airport

Overslag

Liège Airport (Luik) zag het vrachtaanbod vorig jaar stijgen met 1,7% naar 660.665 ton.

Daarmee groeide de Waalse luchthaven iets meer dan Brussels Airport, dat het vrachtvolume met 1,1% zag stijgen naar 500.000 ton. Volgens algemeen directeur Luc Partoune van Liège Airport was de groei vorig jaar vooral toe te schrijven aan een betere resultaten van de vrachtvervoerders CAL, El Al en Qatar Airways, terwijl TNT Express ondanks de overname door FedEx geen teruggang zag in het vrachtvolume.

Volgens Partoune blijft de voormalige Nederlandse koerier de grootste klant van de Waalse luchthaven, maar wordt er tevens ingezet op een meer divers activiteitenpakket op vrachtgebied. Zo Is de bezettingsgraad van de kantoren op Liège Airport Airport Business Park inmiddels gestegen naar 93% en wordt er dit jaar een nieuwe vrachtloods van 6.000 vierkante meter gebouwd voor 4 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement