Brussels Airport profiteert amper van slottekort Schiphol

Overslag

Het vrachtvervoer op Brussels Airport (Zaventem) steeg met 9,4% over de maand november, maar dat kon niet worden toegeschreven aan de komst van vrachtvluchten van het volle Schiphol.

De groei kwam vooral voor rekening van het vrachtvervoer aan boord van passagiersvliegtuigen, meldt de luchthaven. Vooral de intercontinentale vluchten van Emirates en Hainan Airlines zorgden voor meer vrachtvervoer..

In het segment vrachtvluchten daalde het vrachtvolume ondanks het feit dat veel maatschappijen met vrachtvluchten zijn uitgeweken van het volle Schiphol naar Brussel, met 3,5%. Volgens de luchthaven zou dat verlies nog groter zijn geweest als Zaventem niet in november als alternatief was gebruikt voor Schiphol.

Het expresvervoer van DHL, dat Brussels Airport gebruikt als regionale hub, steeg ook fors met bijna 9%. Daar bleef Zaventem profiteren van het sterk gestegen pakketvervoer in Europa voor de e-commerce-markt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Brussels Airport profiteert amper van slottekort Schiphol | NT

Brussels Airport profiteert amper van slottekort Schiphol

Overslag

Het vrachtvervoer op Brussels Airport (Zaventem) steeg met 9,4% over de maand november, maar dat kon niet worden toegeschreven aan de komst van vrachtvluchten van het volle Schiphol.

De groei kwam vooral voor rekening van het vrachtvervoer aan boord van passagiersvliegtuigen, meldt de luchthaven. Vooral de intercontinentale vluchten van Emirates en Hainan Airlines zorgden voor meer vrachtvervoer..

In het segment vrachtvluchten daalde het vrachtvolume ondanks het feit dat veel maatschappijen met vrachtvluchten zijn uitgeweken van het volle Schiphol naar Brussel, met 3,5%. Volgens de luchthaven zou dat verlies nog groter zijn geweest als Zaventem niet in november als alternatief was gebruikt voor Schiphol.

Het expresvervoer van DHL, dat Brussels Airport gebruikt als regionale hub, steeg ook fors met bijna 9%. Daar bleef Zaventem profiteren van het sterk gestegen pakketvervoer in Europa voor de e-commerce-markt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement