Dat staat gelijk met een groei van 25% over de afgelopen vier jaar, stelt vrachtbaas Steven Polmans van de Belgische luchthaven. Het passeren van de grens van 500.000 ton noemt hij een ‘symbolische mijlpaal’ voor de luchthaven en de luchtvrachtsector op Brussels Airport.

Sinds het vertrek van de Europese hub van DHL Express in 2008 daalde de overslag op de luchthaven ver onder de 500.000 ton. In 2013 lag het op 400.000 om daarna weer te stijgen. Daarbij is het pakketvervoer van DHL, dat Brussels Airport tegenwoordig gebruikt als regionale draaischijf, een van de redenen dat het vrachtvolume weer sterk is gestegen.

Brussels Airport stelt dat het vrachtvervoer dit jaar zal stijgen met 9,5%.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement