IATA ziet sterke groei luchtvracht aanhouden

luchtvracht

Het luchtvrachtvervoer steeg in januari en februari met een kleine 8% in vergelijking met een jaar eerder. Dat meldt de internationale brancheorganisatie IATA.  

Luchtvracht

Daarmee bevestigt de belangenorganisatie wat analisten als WorldACD, Drewry en TAC al enige tijd verkondigen: de honger naar vrachtruimte van vorig jaar (10%) houdt gewoon aan, maar zwakt wel iets af.

Het groeicijfer voor de vrachtsector over februari kwam uit op 6,8%, aldus IATA. Vooral in Afrika zat het vervoer door de lucht in de lift. In Europa lag de groei iets onder het marktgemiddelde.

IATA liet eerder in de jaarprognose voor dit jaar weten dat de vraag niet zo sterk zal stijgen als in het uitzonderlijk sterke jaar 2017. De branchevereniging voorziet voor dit jaar een stijging van het luchtvrachtvervoer met 4,5%. Daarbij is het sterk toenemend pakketvervoer een belangrijk groeifactor

IATA-topman Alexandre de Juniac waarschuwde tevens voor mogelijke tegenwind die kan opkomen als het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten escaleert tot een grote handelsoorlog. ‘Welvaart groeit wanneer grenzen open zijn voor mensen en voor handel, en we worden allemaal tegengehouden als ze dat niet zijn’, verklaarde hij.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Luchtvracht kent sterke jaarstart | NT

IATA ziet sterke groei luchtvracht aanhouden

luchtvracht

Het luchtvrachtvervoer steeg in januari en februari met een kleine 8% in vergelijking met een jaar eerder. Dat meldt de internationale brancheorganisatie IATA.  

Luchtvracht

Daarmee bevestigt de belangenorganisatie wat analisten als WorldACD, Drewry en TAC al enige tijd verkondigen: de honger naar vrachtruimte van vorig jaar (10%) houdt gewoon aan, maar zwakt wel iets af.

Het groeicijfer voor de vrachtsector over februari kwam uit op 6,8%, aldus IATA. Vooral in Afrika zat het vervoer door de lucht in de lift. In Europa lag de groei iets onder het marktgemiddelde.

IATA liet eerder in de jaarprognose voor dit jaar weten dat de vraag niet zo sterk zal stijgen als in het uitzonderlijk sterke jaar 2017. De branchevereniging voorziet voor dit jaar een stijging van het luchtvrachtvervoer met 4,5%. Daarbij is het sterk toenemend pakketvervoer een belangrijk groeifactor

IATA-topman Alexandre de Juniac waarschuwde tevens voor mogelijke tegenwind die kan opkomen als het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten escaleert tot een grote handelsoorlog. ‘Welvaart groeit wanneer grenzen open zijn voor mensen en voor handel, en we worden allemaal tegengehouden als ze dat niet zijn’, verklaarde hij.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement