Dat stelt topman Richard Forson tijdens het internationale congres Air Cargo China dat deze week in Shanghai wordt gehouden. Hij bevestigt dat de Luxemburgse vrachtmaatschappij dit jaar al een oude B747-400 ontvangt die nu nog wordt verhuurd. Volgend jaar wil de luchtvrachtvervoerder nog eens twee B747F’s op de tweedehands markt aanschaffen.

Het is nog onduidelijk waar de oldtimers precies zullen worden ingezet. Forson zegt verschillende opties te bestuderen, maar het grote voordeel is volgens hem, dat Cargolux met de extra capaciteit meer flexibiliteit krijgt om groeimarkten te bedienen. Hij wijst er daarbij op dat de afgelopen vier maanden de vraag naar vrachtruimte de verwachtingen heeft overstegen. Ook voor de rest van het jaar voorziet hij een stijgende vraag vanuit China, de grootste luchtvrachtmarkt voor Cargolux.

Cargolux krijgt met de extra vrachtvliegtuigen ook meer ruimte om freighters van derden in de eigen vrachtvloot te vervangen, waarvan het huurcontact afloopt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement