Volga Dnepr wil bijna 30 B777F’s afnemen van Boeing

vrachtvliegtuigen

Luchtvrachtvervoerders hebben opnieuw een grote order geplaatst tijdens de luchtvaartshow van het Britse Farnborough.

Zo meldde het Amerikaanse Boeing na de miljardendeal met DHL Express voor veertien B777F’s onder meer een intentieverklaring te hebben ondertekend voor 29 B777F’s van het Russische Volga Dnepr Group en zusterbedrijf CargoLogicHolding.

Met de deal zou volgens de officiële prijslijst een bedrag zijn gemoeid van bijna 10 miljard dollar. Daarnaast werd een definitieve order geplaatst voor acht B747-8F met een totale waarde van twee miljard dollar. De vrachtvliegtuigen zijn bedoeld om de vloot van de dochterbedrijven AirBridgeCargo en CargoLogicAir te versterken van de twee houdstermaatschappijen. 

Boeing heeft verder een samenwerkingsakkoord ondertekend met de Russische luchtvaartgroep voor toekomstige freighter-projecten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Volga Dnepr wil bijna 30 B777F’s afnemen van Boeing | NT

Volga Dnepr wil bijna 30 B777F’s afnemen van Boeing

vrachtvliegtuigen

Luchtvrachtvervoerders hebben opnieuw een grote order geplaatst tijdens de luchtvaartshow van het Britse Farnborough.

Zo meldde het Amerikaanse Boeing na de miljardendeal met DHL Express voor veertien B777F’s onder meer een intentieverklaring te hebben ondertekend voor 29 B777F’s van het Russische Volga Dnepr Group en zusterbedrijf CargoLogicHolding.

Met de deal zou volgens de officiële prijslijst een bedrag zijn gemoeid van bijna 10 miljard dollar. Daarnaast werd een definitieve order geplaatst voor acht B747-8F met een totale waarde van twee miljard dollar. De vrachtvliegtuigen zijn bedoeld om de vloot van de dochterbedrijven AirBridgeCargo en CargoLogicAir te versterken van de twee houdstermaatschappijen. 

Boeing heeft verder een samenwerkingsakkoord ondertekend met de Russische luchtvaartgroep voor toekomstige freighter-projecten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement