De Franse bonden wijzen erop dat na het vertrek van Air France-KLM-topman Jean-Marc Janaillac het personeel zijn acties heeft stilgelegd, omdat het tijdelijk bestuur geen mandaat zou hebben voor salarisonderhandelingen. Tegelijkertijd kon er bij KLM wel door worden onderhandeld over een nieuwe cao. Ook halen ze het salaris van de nieuwe topman Benjamin Smith aan, dat fors hoger ligt dan dat van Janaillac.

Het Air France-personeel wil salarisverhoging omdat al jaren sprake van een nullijn is. Zij eisen een loonsverhoging van 5%. De top van Air France stelt een geleidelijke loonsverhoging voor, maar dat lost volgens de bonden het bestaande probleem niet op dat de koopkracht van het personeel al jaren afneemt. Eerder dit jaar staakte het personeel van Air France al diverse keren wat de luchtvaartmaatschappij circa 400 miljoen euro kostte.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement