Aviapartner staakt op vliegveld Zaventem tot dinsdagochtend

luchtvracht

De staking bij vrachtafhandelaar Aviapartner op de Belgische luchthaven Zaventem duurt tot zeker dinsdagochtend. Het overleg tussen de directie en de vakbonden is zondag afgebroken, meldt de liberale vakbond ACLVB.

De directie liep aan het begin van de avond weg van het overleg om de voorstellen van de vakbonden te bespreken. Die keerde daarna niet meer terug aan de onderhandelingstafel, laat een vakbondsman weten. Rond 22.30 uur was de maat vol voor de bonden. Maandag vanaf 11.00 uur wordt weer verder gepraat.

De personeelsleden van Aviapartner legden het werk donderdagavond al neer uit protest tegen de onveiligheid, onderbezetting, het gebrek aan respect en het niet nakomen van afspraken. Daardoor moest een deel van de vluchten op het vliegveld worden geannuleerd.

Aviapartner staakt op vliegveld Zaventem tot dinsdagochtend | NT

Aviapartner staakt op vliegveld Zaventem tot dinsdagochtend

luchtvracht

De staking bij vrachtafhandelaar Aviapartner op de Belgische luchthaven Zaventem duurt tot zeker dinsdagochtend. Het overleg tussen de directie en de vakbonden is zondag afgebroken, meldt de liberale vakbond ACLVB.

De directie liep aan het begin van de avond weg van het overleg om de voorstellen van de vakbonden te bespreken. Die keerde daarna niet meer terug aan de onderhandelingstafel, laat een vakbondsman weten. Rond 22.30 uur was de maat vol voor de bonden. Maandag vanaf 11.00 uur wordt weer verder gepraat.

De personeelsleden van Aviapartner legden het werk donderdagavond al neer uit protest tegen de onveiligheid, onderbezetting, het gebrek aan respect en het niet nakomen van afspraken. Daardoor moest een deel van de vluchten op het vliegveld worden geannuleerd.