Lufthansa Cargo bouwt vrachtvloot verder uit

boeing

Lufthansa Cargo zal dit jaar niet drie nieuwe B777F’s van Boeing ontvangen, maar vier. Eind vorig jaar heeft de Duitse vrachtvervoerder aan de lopende bestelling van drie exemplaren nog een extra vrachtvliegtuig toegevoegd met een cataloguswaarde van 250 miljoen euro.

Dat bevestigt topman Peter Gerber van Lufthansa Cargo. De vierde B777F (capaciteit honderd ton) zal eind dit jaar in ontvangst worden genomen en worden ondergebracht bij Aerologic, een joint venture tussen Lufthansa Cargo en DHL.

Oude vloot

Gerber maakte ook bekend dat Lufthansa Cargo voorlopig nog de oude vloot van twaalf MD11’s blijft aanhouden, maar dat de nieuwe B777’s wel de MD11’s vervangen op alle vrachtroutes naar Latijns-Amerika. De Duitsers bezitten al vijf B777F’s en kunnen aan het einde van dit jaar beschikken over negen stuks.

Lufthansa Cargo bouwt vrachtvloot verder uit | NT

Lufthansa Cargo bouwt vrachtvloot verder uit

boeing

Lufthansa Cargo zal dit jaar niet drie nieuwe B777F’s van Boeing ontvangen, maar vier. Eind vorig jaar heeft de Duitse vrachtvervoerder aan de lopende bestelling van drie exemplaren nog een extra vrachtvliegtuig toegevoegd met een cataloguswaarde van 250 miljoen euro.

Dat bevestigt topman Peter Gerber van Lufthansa Cargo. De vierde B777F (capaciteit honderd ton) zal eind dit jaar in ontvangst worden genomen en worden ondergebracht bij Aerologic, een joint venture tussen Lufthansa Cargo en DHL.

Oude vloot

Gerber maakte ook bekend dat Lufthansa Cargo voorlopig nog de oude vloot van twaalf MD11’s blijft aanhouden, maar dat de nieuwe B777’s wel de MD11’s vervangen op alle vrachtroutes naar Latijns-Amerika. De Duitsers bezitten al vijf B777F’s en kunnen aan het einde van dit jaar beschikken over negen stuks.