Het jaar 2018 bestempelt Cargolux dan ook als het ‘Jaar van het Paard’. Paarden vormen nu de helft van het totale vervoer van levende have door deze luchtvaartmaatschappij. Uiteraard niet in aantallen, maar eerder in termen van vervoerd gewicht en daarmee behaalde omzet.

Dubbele pallet

Het vervoer van levende dieren bij Cargolux steeg 15,7%. Volgens product manager levende have Christian Theis heeft de onderneming fors geïnvesteerd in diervriendelijk luchtvervoer. Zo is voor paarden een dubbele pallet in gebruik genomen die de bewegingen van het vliegtuig tempert, zodat de dieren de overtocht als plezieriger ervaren.

Door de lucht worden onder meer fokpaarden vervoerd, alsmede paarden die deelnemen aan hippische evenementen, waarvoor ze intercontinentaal vaak op luchtvervoer zijn aangewezen.