Kleine daling Nederlandse luchtvracht in 2018

CBS-cijfers

De hoeveelheid overgeslagen luchtvracht op Nederlandse vliegvelden kwam afgelopen jaar uit op ruim 1,8 miljoen ton. Dat was, 0,3% minder dan een jaar eerder. Weliswaar steeg de overslag op Maastricht fors, maar dat kon de daling op Schiphol niet geheel compenseren.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Op de Amsterdamse luchthaven daalde het vrachtvervoer met 2,5% tot 1,7 miljoen ton. Deze afname wordt onder meer in verband gebracht met het lagere aantal slots dat voor de vrachtsector beschikbaar is op Schiphol.

Maastricht Aachen Airport

Op Maastricht Aachen Airport steeg het vrachtvervoer met 44% tot 125.000 ton. Deze stijging wordt onder andere veroorzaakt doordat vliegmaatschappijen minder op Schiphol kunnen vliegen en uitwijken naar andere Europese luchthavens, waaronder Maastricht.

Bron figuur: CBS

Kleine daling Nederlandse luchtvracht in 2018 | NT

Kleine daling Nederlandse luchtvracht in 2018

CBS-cijfers

De hoeveelheid overgeslagen luchtvracht op Nederlandse vliegvelden kwam afgelopen jaar uit op ruim 1,8 miljoen ton. Dat was, 0,3% minder dan een jaar eerder. Weliswaar steeg de overslag op Maastricht fors, maar dat kon de daling op Schiphol niet geheel compenseren.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Op de Amsterdamse luchthaven daalde het vrachtvervoer met 2,5% tot 1,7 miljoen ton. Deze afname wordt onder meer in verband gebracht met het lagere aantal slots dat voor de vrachtsector beschikbaar is op Schiphol.

Maastricht Aachen Airport

Op Maastricht Aachen Airport steeg het vrachtvervoer met 44% tot 125.000 ton. Deze stijging wordt onder andere veroorzaakt doordat vliegmaatschappijen minder op Schiphol kunnen vliegen en uitwijken naar andere Europese luchthavens, waaronder Maastricht.

Bron figuur: CBS