Tweede Kamerlid Roy van Aalst van de partij stelt de kamervragen aan de minister nadat Nieuwsblad Transport afgelopen week in een interview met luchthavendirecteur Meiltje de Groot van Twente Airport hierover had bericht.

De Groot meldde dat er een groeiende belangstelling in de Nederlandse luchtvrachtmarkt is om uit te wijken naar de voormalige luchtmachtbasis. Van Aalst dringt bij de minister aan op een ‘quickscan, om zo de eerste concrete stap te zetten naar de realisatie van vrachtvluchten op Twente Airport’.

Geweldige impuls

Volgens het Kamerlid kunnen vrachtvluchten op Twente Airport een ‘geweldige impuls zijn voor de werkgelegenheid’ in de regio. Hij vraagt de minister dan ook om de luchthaven ‘als optie voor vrachtvluchten mee te nemen in de Luchtvaartnota’, die dit jaar wordt gepresenteerd.

Bron foto: Wikipedia

Lees ook: Vrachtsector klopt aan bij oude luchtmachtbasis Twente