Hij wordt al per direct opgevolgd door door de huidige operationeel directeur John Dietrich.Tot aan zijn pensionering zal Flynn (zie foto onder) nog de voorzittershamer hanteren in de raad van bestuur van Atlas Air, meldt het bedrijf.

Flynn heeft de afgelopen jaren de vloot van Atlas Air ingrijpend vernieuwd met de B747-8F en B777 en het noodlijdende zusterbedrijf Polar Air Cargo gekoppeld aan DHL Express. Daarnaast kocht hij concurrent Southern Air op.

Amazon

Flynn heeft verder de laatste jaren Atlas Air nauw gelieerd aan Amazon. Het bedrijf is met zo’n veertig vrachtvliegtuigen de huisvervoerder van de webwinkel geworden binnen de VS. Amazon is ook een van de grote aandeelhouders in de Amerikaanse vrachtmaatschappij en heeft een optie om de luchtvrachtvervoerder over te nemen.

Bill Flynn:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement