Slechte tijden voor vrachtoverslag Hahn Airport

Vrachtafhandeling

De Duitse regionale vrachtluchthaven van Hahn zag het vrachtvervoer vorig jaar teruggelopen met 4% naar 171.000 ton. Dat meldt de Duitse vereniging van luchthavens ADV

De belangrijkste reden voor de tegenvallende cijfers was het vervoer van militaire goederen voor het Amerikaanse leger. Dat daalde met 10% naar 26.600 ton.

De Duitse verliesgevende luchthaven, honderd kilometer ten westen van Frankfurt Airport, werd in 2017 grotendeels (82,5%) opgekocht door het Chinese HNA voor 15 miljoen euro. Maar de nieuwe eigenaar, eveneens in financiële problemen, heeft nog niet de verwachte bloei gebracht op vrachtgebied.

Nieuwe routes

Directielid Christoph Goetzmann van Hahn Airport meldt in een toelichting op de negatieve vervoerscijfers dat de luchthaven bezig is met het opzetten van nieuwe vrachtroutes om het volumeverlies op te vangen.

Daarnaast hekelde hij de Duitse overheid die het heeft ‘nagelaten’ om van Hahn Airport een aantrekkelijke uitvalsbasis te maken voor het internationale luchtvrachtvervoer. Zo wordt de luchthaven gehinderd door luchtvaartbelastingen, veiligheidstoeslagen en aanvullende regels. De nabijgelegen concurrent Luxemburg Airport zou die extra kosten niet hebben, aldus Goetzmann.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Slechte tijden voor vrachtoverslag Hahn Airport | NT

Slechte tijden voor vrachtoverslag Hahn Airport

Vrachtafhandeling

De Duitse regionale vrachtluchthaven van Hahn zag het vrachtvervoer vorig jaar teruggelopen met 4% naar 171.000 ton. Dat meldt de Duitse vereniging van luchthavens ADV

De belangrijkste reden voor de tegenvallende cijfers was het vervoer van militaire goederen voor het Amerikaanse leger. Dat daalde met 10% naar 26.600 ton.

De Duitse verliesgevende luchthaven, honderd kilometer ten westen van Frankfurt Airport, werd in 2017 grotendeels (82,5%) opgekocht door het Chinese HNA voor 15 miljoen euro. Maar de nieuwe eigenaar, eveneens in financiële problemen, heeft nog niet de verwachte bloei gebracht op vrachtgebied.

Nieuwe routes

Directielid Christoph Goetzmann van Hahn Airport meldt in een toelichting op de negatieve vervoerscijfers dat de luchthaven bezig is met het opzetten van nieuwe vrachtroutes om het volumeverlies op te vangen.

Daarnaast hekelde hij de Duitse overheid die het heeft ‘nagelaten’ om van Hahn Airport een aantrekkelijke uitvalsbasis te maken voor het internationale luchtvrachtvervoer. Zo wordt de luchthaven gehinderd door luchtvaartbelastingen, veiligheidstoeslagen en aanvullende regels. De nabijgelegen concurrent Luxemburg Airport zou die extra kosten niet hebben, aldus Goetzmann.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement