De Italiaanse overheid wil de controle van Alitalia via een speciaal daarvoor opgezet fonds overnemen. De plannen voor de nationalisatie zouden al in een vergevorderd stadium zijn. De nationalisatie zou ‘binnenkort’ plaatsvinden, omdat Alitalia naar verluidt geen liquide middelen meer over heeft.

Andere biedingen

De Italianen stelden eerder 18 maart als de deadline voor de biedingen op de luchtvaartmaatschappij. Onder meer het Duitse Lufthansa en het Amerikaanse Delta Air Lines voerden eerder gesprekken over een mogelijk belang in Alitalia.

De Italiaanse krant La Repubblica meldde dat Italië een steunpakket van een half miljard euro voorbereidt voor de luchtvaartsector. Daarnaast zouden er andere maatregelen ten waarde van 3 miljard euro in de maak zijn. Daarmee kan de nationalisatie van Alitalia betaald worden.