Vrachtvluchten Schiphol nog steeds op recordhoogte

125% groei

Schiphol zag het aantal vrachtvluchten in de maand juni met bijna 125% stijgen naar 2473 bewegingen. Daarmee bestond vorige maand bijna een derde van alle vliegbewegingen op de luchthaven (30,5%) uit een vrachtvlucht of een passagiersvlucht met alleen vracht aan boord. Dat blijkt uit de vervoerscijfers van de luchthaven over de maand juni.

Foto: Schiphol

Over de maand mei piekte het aantal vrachtvluchten op de luchthaven al met 2.554 vliegbewegingen (+107%), laten de statistieken van de luchthaven zien. Over de eerste helft van dit jaar steeg het aantal vrachtvluchten met 48% naar 10,274 bewegingen afgezet tegen 2019. Toen werden er over het eerste halfjaar iets minder dan 7.000 vrachtvluchten afgewikkeld.

Minder volume

Het vrachtvolume op Schiphol nam in de maand juni intussen met 12,7% af naar 108.123 ton. Dat is gezien het verlies van de meeste belly-capaciteit op de passagiersvliegtuigen, doorgaans goed voor 50% van het vrachtvervoer op de luchthaven, een beperkt verlies te noemen. Over de eerste de eerste zes maanden van dit jaar lag het vrachtvervoer op 655.942 ton, een afname van 14,5% vergeleken met 2019. Daarbij nam het vervoer op vrachtvliegtuigen met 12,5% toe naar 463.679 ton, terwijl het vrachtvervoer op passagiersvliegtuigen (192,264 ton) een afname van 45,9% liet zien.

Over de maand mei kwam de vrachtoverslag van Schiphol uit op 104.000 ton. Destijds was er nog sprake van een afname van het volume met 21,6% vergeleken met dezelfde maand in 2019.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Vrachtvluchten Schiphol nog steeds op recordhoogte | NT

Vrachtvluchten Schiphol nog steeds op recordhoogte

125% groei

Schiphol zag het aantal vrachtvluchten in de maand juni met bijna 125% stijgen naar 2473 bewegingen. Daarmee bestond vorige maand bijna een derde van alle vliegbewegingen op de luchthaven (30,5%) uit een vrachtvlucht of een passagiersvlucht met alleen vracht aan boord. Dat blijkt uit de vervoerscijfers van de luchthaven over de maand juni.

Foto: Schiphol

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu