De overeenkomst is een zogeheten all-in contract inclusief platformafhandeling van de vrachtvliegtuigen, warehouse-activiteiten waaronder de afwikkeling van general cargo, farmaceutica, gevaarlijke goederen en temperatuurgevoelige producten op de luchthaven. Verder garandeert Qatar Cargo aan Swissport Cargo een bepaald vast vrachtvolume.

Maastricht Airport

Swissport voert rond de negen vrachtvluchten in de week uit op Schiphol. De vrachtmaatschappij had dit voorjaar een akkoord bereikt met het ministerie van Infrastructuur om dit aantal te verdrievoudigen naar dertig vluchten in de week.

Maar uiteindelijk werd die toestemming weer ingetrokken omdat de maatschappij niet voldeed aan nieuw geformuleerde charterrestricties. Daarbij diende 50% van de lading gerelateerd te zijn hulpmiddelen voor de bestrijding van de corona-epidemie. De extra vluchten van Qatar Cargo worden nu deels afgehandeld op Maastricht Aachen Airport.

Volgens Swissport is de verlenging van het afhandelingscontract door en van de marktleiders in de sector een bewijs voor de ‘consistente betrouwbare dienstverlening’ die de vrachtafhandelaar levert aan zijn klanten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement