In totaal werd er vorige maand 161.000 ton afgehandeld. Dat was nog maar 7% onder het volume dat in dezelfde maand vorig jaar door de grootste vrachtluchthaven van Europa werd afgewikkeld.

De laatste vervoerscijfers laten zien wat diverse analisten al enige tijd aan de hand van statistieken van airlines aangeven. Zij meldden dat de vraag naar vrachtcapaciteit mondiaal steeds verder toeneemt, los van het chartervervoer van medische hulpgoederen voor de bestrijding van de covid-19-pandemie.

Belly-capaciteit

Dat herstel is opmerkelijk, omdat een groot deel van de vrachtruimte (belly-capaciteit) op passagiersvliegtuigen nog steeds niet beschikbaar is. Zo ligt het passagiersvervoer op FrankfurtAirport over augustus nog 80% onder het niveau van vorig jaar. Het zijn dan ook vooral de vrachtvliegtuigen die nu overuren maken.

Fraport verloor aan het begin van de coronacrisis in maart rond de 17,5% aan vrachtvolume door het wegvallen van de belly-capaciteit. Dat verlies lag in op april op 20,7% en was in juni en juli al gedaald naar respectievelijk -16,5% en 15,5%.