Cainiao heeft het aantal chartervluchten drastisch opgevoerd om de komende weken rond 90% van pakketten buiten China op tijd bij de consument te krijgen. Door de uitbouw van het aantal chartervluchten en het opzetten van regionale dc’s hoopt Alibaba de besteltijden van de pakketten vergeleken met vorig jaar met 60% te reduceren, heet het verder.

Daarbij gaat het om het aanleggen van voorraden aan stofzuigers, robots die de vloeren aanvegen en gereedschapskisten. Deze goederen prijken dit jaar hoog op de verlanglijstjes van de internationale klanten, aldus Alibaba. Afnemers in grote Europese steden zullen daarbij door de extra maatregelen niet langer dan drie dagen, ofwel 72 uur, op hun pakketten behoeven te wachten, verzekert de logistiek dienstverlener verder. Daarbij maakt Cainiao hoofdzakelijk gebruik van onderaannemers bij de distributie en het vervoer van de pakketten.

Hangzhou

Cainiao zegt verder dat steeds meer buitenlandse handelaren hun goederen aanbieden op het netwerk van Alibaba, waardoor er ook een grote transportstroom richting China is ontstaan. In totaal verwacht de logistieke dochter rond de 3.000 chartervluchten voor het gehele jaar af te wikkelen voor deze Chinese importstromen. Over het aantal zeecontainers wordt verder geen informatie verstrekt, maar in totaal importeert Cainiao via zijn internationale logistieke netwerk rond de 300 miljoen verschillende producten vanuit 84 landen.

De meest populaire importgoederen zijn daarbij voor de Chinezen dure levensmiddelen, gezondheidsartikelen en cosmetica. Voor deze buitenlandse producten zet de Alibaba-dochteronderneming nu ook steeds meer opslag op in de eigen dc’s van de logistieke dienstverlener in het Chinese Hangzhou.

Black Friday

Volgens de website van Tech Rader worden op singles-day goederen met een totale waarde van 38.3 miljard dollar verhandeld. Dat is volgens de expert het dubbele van het bedrag dat met Black Friday en Cyber Monday gecombineerd over de digitale toonbank gaat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement