Dat schrijft Topman Carsten Spohr in een brief die is uitgelekt aan persbureau Bloomberg en het Duitse zakenblad Handelsblatt.

Onder meer gaat de Duitse luchtvaartmaatschappij het herstel van de dienstregeling dit najaar uitstellen. In plaats van maximaal 60% van de vluchten zullen nog maar een kwart van de vluchten worden uitgevoerd. Dat betekent dat zo’n 125 vliegtuigen aan de grond worden gehouden en grote delen van de administratie tijdelijk op slot gaan.

Blijkens de brief van Spohr aan het management komt de vliegoperatie daarmee op het niveau van begin jaren zeventig van de vorige eeuw. ‘De winter wordt een grote uitdaging’, schrijft de topman.

Vakbonden

Lufthansa leed over het derde kwartaal een voorlopig verlies van 1,26 miljard euro voor belastingen. Dat was een stuk minder hoog dan in het tweede kwartaal en lager dan beursanalisten hadden verwacht. Met rond 10 miljard euro aan liquiditeit achter de hand is Lufthansa er ook van overtuigd dat het de coronacrisis kan overleven. Het zal daarvoor nog wel in de lopende cao-onderhandelingen met de vakbonden loonoffers eisen van het personeel. Die gesprekken lopen overigens bijzonder moeizaam.