De passagiersvliegtuigen zullen zeker de komende maanden aan de grond blijven ‘vanwege de effecten van de corona-crisis’, aldus Interim-directeur Bart Schmeink van de luchthaven. ‘Dat KLM vliegtuigen parkeert op Groningen Airport Eelde laat zien waarom het denken als een systeem van luchthavens zo belangrijk is. Wij hebben capaciteit en mogelijkheden die andere luchthavens niet hebben’, stelt hij.

B747-combi

KLM faseerde deze maand al de laatste twee B747-400 combi’s uit, die het afgelopen halfjaar nog een groot aantal vrachtcharters uitvoerde voor de aanvoer van beschermende medische kleding uit China. Het stopzetten van de vluchten met de B747-400-Combi’s was al vorig jaar besloten als onderdeel van het uitfaseren van alle B747’s bij de KLM. Alleen bij vrachtdochter Martinair vliegen nog vier vrachtjumbo’s, waarvan drie eigendom zijn van de KLM. Over hun lot wordt waarschijnlijk in 2021 beslist als de huidige lease-overeenkomst afloopt tussen de KLM en Martinair.