Het grootste passagiersvliegtuig van de wereld, ooit gebouwd om meer dan 500 passagiers op de grote intercontinentale routes te vervoeren, is door de meeste airlines al uitgefaseerd, maar door het nijpend gebrek aan vrachtruimte is het passagiersvliegtuig voor Emirates weer interessant geworden. 

50 ton

Het passagiersvliegtuig kan in de belly-ruimte met een aantal efficiëntieslagen rond de 50 ton aan vracht meenemen, aldus Emirates, een van de grootste vrachtvervoerders van de wereld. De luchtvaartmaatschappij heeft al enkele vluchten met medische hulpmiddelen aan boord uitgevoerd tussen Seoul en Schiphol met een tussenstop op de thuisbasis Dubai.

Voor de komende weken staan verdere chartervluchten gepland. Of de A380 over enkele maanden ook wordt ingezet voor het vervoer van covid-vaccins is nog onduidelijk.