Via de overname wil de expeditie-divisie Lubbers Global Freight (LGF) verder versterken, waarbij het gaat om de de productgroepen energie, maritiem, luchtvaart, automotive, chemie en fashion. Het vrachtcentrum van Cargo Masters op Schiphol wordt ook het nieuwe hoofdkantoor van LGF. Directeur/aandeelhouder Robbert Ringersma van Cargo Masters is benoemd tot de nieuwe directeur van LGF.

Wagenpark

LGF beschikt over filialen op Schiphol, Rotterdam, Eindhoven, Schoonebeek, IJmuiden, London, Ploiesti, Istanbul en Singapore.  daarnaast beschikt het over een netwerk aan partners. Troef daarbij is dat de expeditietak ook kan beschikken over eigen vervoer via het omvangrijke wagenpark van Lubbers Logistics.

Volgens topman Ger Engelsman van de Lubbers Logistics Group is de overname en integratie van Cargo Masters ‘een belangrijk stap’ in de strategie van het bedrijf om een divers dienstenpakket aan te bieden aan de markt en zo binnen de expeditie een groter groep aan klanten te kunnen bedienen. Het bedrijf was in het verleden vooral gericht op de offshore-logistiek maar zoekt nu nieuwe inkomsten via verbreding van de activiteiten.

IATA-lijst

Lubbers Global Freight kon zich in het eerste jaar op Schiphol (2019) met een groei van het volume met 151% (730.000 kilo) al rekenen tot de exportwinnaars op de luchthaven. Het leverde het bedrijf plek 102 op op de IATA-lijst. Bij de start in 2018 behaalde LGF een overslag van 300.000 ton. Met de Cargo Masters zal het bedrijf dan ook dit jaar zijn entree maken in de IATA top 100.