Swissport ziet omzet halveren, maar vracht ‘stabiele’ factor

Vrachtafhandeling

Afhandelaar Swissport zag vorig jaar het vrachtvolume afnemen met slechts 12,3% naar 4,1 miljoen ton. De omzet van het bedrijf, dat ook passagiersvluchten afhandelt, daalde echter tijdens de coronacrisis met 50% door het aan de grond houden van passagiersvliegtuigen.

De afhandelaar, dat een van de grootste vrachtafhandelaars van Schiphol is, zag het passagiersvervoer daardoor met bijna 70% afnemen, terwijl het totaal aan vliegtuigen met 60% verminderde naar 1,7 miljoen. Dat laatste raakte ook de vrachtoverslag van Swissport, omdat een deel van het vrachtvervoer aan boord van de passagiersvliegtuigen (belly) wordt afgewikkeld.

Kasreserve

Volgens interim topman Christoph Mueller van Swissport International was 2020 ‘extreem moeilijk’, maar was de vrachtafhandeling, ondanks het volumeverlies, een belangrijk stabiele component van het bedrijf aan de inkomstenkant.

Swissport heeft geen staatssteun ontvangen vorig jaar om het hoofd boven water te houden, maar is er wel in geslaagd met haar geldschieters, eigenlijk de aandeelhouders, een herfinanciering van de schulden te regelen. Daardoor kan het afhandelingsbedrijf over een kasreserve te beschikken van een half miljard euro, zegt het bedrijf.

Overname

Swissport werd eind vorig jaar overgenomen door een groep van Britse en Amerikaanse investeerders van de Chinese eigenaar HNA. De nieuwe aandeelhouders zijn eigenlijk allemaal voormalige geldschieters die schulden deels hebben omzet in aandelen. Het gaat daarbij om om de investeringfondsen Strategic Value Partners, LLC, Apollo Global Management, Inc, TowerBrook Capital Partners, Ares Management, Cross Ocean Partners and King Street Capital Management.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Swissport ziet omzet halveren, maar vracht ‘stabiele’ factor | NT

Swissport ziet omzet halveren, maar vracht ‘stabiele’ factor

Vrachtafhandeling

Afhandelaar Swissport zag vorig jaar het vrachtvolume afnemen met slechts 12,3% naar 4,1 miljoen ton. De omzet van het bedrijf, dat ook passagiersvluchten afhandelt, daalde echter tijdens de coronacrisis met 50% door het aan de grond houden van passagiersvliegtuigen.

De afhandelaar, dat een van de grootste vrachtafhandelaars van Schiphol is, zag het passagiersvervoer daardoor met bijna 70% afnemen, terwijl het totaal aan vliegtuigen met 60% verminderde naar 1,7 miljoen. Dat laatste raakte ook de vrachtoverslag van Swissport, omdat een deel van het vrachtvervoer aan boord van de passagiersvliegtuigen (belly) wordt afgewikkeld.

Kasreserve

Volgens interim topman Christoph Mueller van Swissport International was 2020 ‘extreem moeilijk’, maar was de vrachtafhandeling, ondanks het volumeverlies, een belangrijk stabiele component van het bedrijf aan de inkomstenkant.

Swissport heeft geen staatssteun ontvangen vorig jaar om het hoofd boven water te houden, maar is er wel in geslaagd met haar geldschieters, eigenlijk de aandeelhouders, een herfinanciering van de schulden te regelen. Daardoor kan het afhandelingsbedrijf over een kasreserve te beschikken van een half miljard euro, zegt het bedrijf.

Overname

Swissport werd eind vorig jaar overgenomen door een groep van Britse en Amerikaanse investeerders van de Chinese eigenaar HNA. De nieuwe aandeelhouders zijn eigenlijk allemaal voormalige geldschieters die schulden deels hebben omzet in aandelen. Het gaat daarbij om om de investeringfondsen Strategic Value Partners, LLC, Apollo Global Management, Inc, TowerBrook Capital Partners, Ares Management, Cross Ocean Partners and King Street Capital Management.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement