Het Koreaanse vliegbedrijf rapporteerde een bedrijfswinst van 109 miljard (97,5 miljoen dollar), een afname van bijna 60%, vergeleken met 2019, maar nog steeds ruimschoots in de plus. De vrachtverkoop steeg met 66% naar 4.3 biljoen won in 2020, terwijl het passagiersvervoer met 74% afnam, aldus de luchtvaartmaatschappij.

Extra capaciteit

Korean, dat mondiaal een van de grootste vrachtvervoerders is met een omvangrijke vloot aan freighters, wist de de inkomsten uit het vrachtvervoer sterk te verhogen door het aantal vluchtvluchten te verhogen en ook door passagiersvliegtuigen als vrachtvliegtuig in te zetten. Daarnaast profiteerde Korean van de verdubbeling van de vrachttarieven op de belangrijkste vrachtroutes vorig jaar.

Korean schrijft verder dat ook de vraag naar beschermende kleding in de eerste helft van vorig jaar tegen het coronavirus de beladingsgraad hoog hield, terwijl er ook sprake was van een verschuiving van deelladingen naar de luchtvracht door het gebrek aan ruimte in de containervaart in de tweede helft van 2020.

Asiana

In het vierde kwartaal van vorig jaar was er tevens het extra vrachtaanbod doordat Sony, Samsung en Apple nieuwe elektronische producten op de markt brachten. Korean werkt verder een een versterking van de vrachtvloot door de overname van de lokale concurrent Asiana. Die acquisitie moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten, maar wordt binnenkort verwacht.