Daarmee tempert algemeen directeur Dorothea von Boxberg van Lufthansa Cargo de aanvankelijk hoge verwachtingen van de rol van de luchtvaartmaatschappijen bij het vervoer van de verschillende coronavaccins. Eerder onderzoek liet al zien dat het volume van de verschillende vaccins de komende twee jaar enkele procenten van de totale luchtvrachtcapaciteit zal beslaan.

Tijdens de toelichting op de jaarcijfers van Lufthansa Cargo wijst Von Boxberg erop dat steeds meer vaccins in onder meer Europa, China en Noord-Amerika regionaal worden geproduceerd en over de weg worden vervoerd naar de diverse afnemers. ‘Op dit moment zien wij dan ook niet zoveel vervoer van vaccins bij ons.

Export

Lufthansa Cargo verwacht wel dat het aanbod aan vaccins voor de luchtvaartmaatschappij in het tweede en derde kwartaal zal stijgen als Europa meer vaccins zal gaan exporteren naar onder meer Afrika en andere werelddelen zonder productie.

Verloopt de distributie van het vaccin soepeler dan verwacht? Hoe gaat het met de last mile? Waar lopen de vaccinmakers tegenaan en hoe staat het ervoor met distributie naar ontwikkelingslanden? Tijdens Air Freight Conference COVID-19 vaccine distribution op 23 maart spreekt Nieuwsblad Transport met diverse experts uit branche.

Onder meer Unicef, Pfizer, Lufthansa, Airfrance – KLM, DHL en Movianto geven een inkijkje in de huidige stand van zaken binnen vaccindistributie. Deelnemen? Registreer je nu kosteloos.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement