Schiphol weer op derde vrachtplek in Europa

Vracht top 5

Ondanks een verlies van 8,2% vrachtvolume naar 1,44 miljoen ton is Schiphol vorig jaar een plekje gestegen op de Europese luchtvrachtrangschikking naar plek drie.

Schiphol, luchtvracht

Of de nationale luchthaven die eervolle plaats lang zal bezetten, is echter de vraag. Op plaats vier staat inmiddels Leipzig Airport, de Duitse expreshub van DHL, dat vorig jaar het volume met 11,7% zag stijgen naar 1,38 miljoen ton.

Koppositie

Frankfurt Airport (-8,3%) heeft intussen de koppositie van Parijs Charles de Gaulle Airport in Europa overgenomen en is weer de marktleider op het continent met een tonnage van 1,95 miljoen ton in 2020. Frankfurt Airport zag het volume over de eerste twee maanden van het jaar verder verbeteren. Zo werd er in januari al 18% meer vracht overgeslagen en handelde de luchthaven in februari 42% meer vracht af.

Parijs, dat sterk afhankelijk is van het vrachtvolume op de passagiersvliegtuigen van Air France, had door de coronacrisis en het wegvallen van veel belly-capaciteit een dramatisch slecht jaar en verloor bij 1,63 miljoen ton bijna 15% aan vrachtvolume. Daarmee eindigde het in 2020 op een tweede plek.

Londen

Een nog grotere verliezer is het Britse London Heathrow Airport, dat ruim 28% van het vrachtvolume verloor en vorig jaar met 1,14 miljoen ton zakte naar een vijfde plek in Europa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Schiphol weer op derde vrachtplek in Europa | NT

Schiphol weer op derde vrachtplek in Europa

Vracht top 5

Ondanks een verlies van 8,2% vrachtvolume naar 1,44 miljoen ton is Schiphol vorig jaar een plekje gestegen op de Europese luchtvrachtrangschikking naar plek drie.

Schiphol, luchtvracht

Of de nationale luchthaven die eervolle plaats lang zal bezetten, is echter de vraag. Op plaats vier staat inmiddels Leipzig Airport, de Duitse expreshub van DHL, dat vorig jaar het volume met 11,7% zag stijgen naar 1,38 miljoen ton.

Koppositie

Frankfurt Airport (-8,3%) heeft intussen de koppositie van Parijs Charles de Gaulle Airport in Europa overgenomen en is weer de marktleider op het continent met een tonnage van 1,95 miljoen ton in 2020. Frankfurt Airport zag het volume over de eerste twee maanden van het jaar verder verbeteren. Zo werd er in januari al 18% meer vracht overgeslagen en handelde de luchthaven in februari 42% meer vracht af.

Parijs, dat sterk afhankelijk is van het vrachtvolume op de passagiersvliegtuigen van Air France, had door de coronacrisis en het wegvallen van veel belly-capaciteit een dramatisch slecht jaar en verloor bij 1,63 miljoen ton bijna 15% aan vrachtvolume. Daarmee eindigde het in 2020 op een tweede plek.

Londen

Een nog grotere verliezer is het Britse London Heathrow Airport, dat ruim 28% van het vrachtvolume verloor en vorig jaar met 1,14 miljoen ton zakte naar een vijfde plek in Europa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement