Amazon neemt belang in Amerikaanse vrachtvervoerder ATSG

Pakketvervoer

Amazon heeft voor een bedrag van 132 miljoen dollar (110 miljoen euro) een belang van bijna 20% genomen in de Amerikaanse vrachtmaatschappij Air Transport Services Group (ATSG).

Deze luchtvaartmaatschappij is een van de drie grote onderaannemers van Prime Air, het luchtvrachtmerk van de Amerikaanse online-gigant. Het gaat bij de koop van Amazon eigenlijk om het effectueren van opties die Amazon al in 2016 en 2018 heeft genomen op aandelen ATSG. De Amerikaanse webwinkel bezit via vergelijkbare deals ook minderheidsbelangen in Atlas Air, de andere grote huisvervoerder.

Eigen netwerk

Amazon bouwt de laatste tijd aan een versterking van de eigen positie in het luchtvrachtvervoer. Zo werden er vorige maand 11 B767F’s aangeschaft van WestJet en Delta Air Lines voor ombouw tot vrachtvliegtuigen. Deze vliegtuigen zullen dit en volgend jaar worden ondergebracht bij onder meer ATSG.  Ook in Europa is het bezig met een verder uitbouw van het netwerk met subcontractor ASL

ATSG heeft recent ook twee B767’s van Air Canada gekocht voor een vrachtconversie. De twee freighters zullen straks hoofdzakelijk voor Air Canada gaan vliegen, maar analisten verwachten dat een deel van het ladingaanbod van Amazon afkomstig zal zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Amazon neemt belang in Amerikaanse vrachtvervoerder ATSG | NT

Amazon neemt belang in Amerikaanse vrachtvervoerder ATSG

Pakketvervoer

Amazon heeft voor een bedrag van 132 miljoen dollar (110 miljoen euro) een belang van bijna 20% genomen in de Amerikaanse vrachtmaatschappij Air Transport Services Group (ATSG).

Deze luchtvaartmaatschappij is een van de drie grote onderaannemers van Prime Air, het luchtvrachtmerk van de Amerikaanse online-gigant. Het gaat bij de koop van Amazon eigenlijk om het effectueren van opties die Amazon al in 2016 en 2018 heeft genomen op aandelen ATSG. De Amerikaanse webwinkel bezit via vergelijkbare deals ook minderheidsbelangen in Atlas Air, de andere grote huisvervoerder.

Eigen netwerk

Amazon bouwt de laatste tijd aan een versterking van de eigen positie in het luchtvrachtvervoer. Zo werden er vorige maand 11 B767F’s aangeschaft van WestJet en Delta Air Lines voor ombouw tot vrachtvliegtuigen. Deze vliegtuigen zullen dit en volgend jaar worden ondergebracht bij onder meer ATSG.  Ook in Europa is het bezig met een verder uitbouw van het netwerk met subcontractor ASL

ATSG heeft recent ook twee B767’s van Air Canada gekocht voor een vrachtconversie. De twee freighters zullen straks hoofdzakelijk voor Air Canada gaan vliegen, maar analisten verwachten dat een deel van het ladingaanbod van Amazon afkomstig zal zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement