De belangenorganisatie van airlines voorziet in een recente marktprognose dat de inkomsten in de mondiale luchtvracht zich dit jaar met een toename van 8,2% verder positief zullen ontwikkelen met een volume (63,1 miljoen ton) dat in de buurt van het recordjaar 2018 (63,5 miljoen ton) zal komen.

De prognose betekent concreet een groei van het vrachtvolume voor dit jaar met ruim 13% vergeleken met 2020, toen daalde het vervoerde volume luchtvracht met 9,1% door het stopzetten van grote delen van het passagiersvervoer door de coronapandemie.

Met een deel van het de mondiale passagiersvloot nog steeds aan de grond door de coronacrisis zal de druk op de beschikbare vrachtcapaciteit groot blijven, wat de vrachttarieven hoog houdt, aldus de IATA verder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding