Het initiatief van de van oorsprong IJslandse rederij is genomen om klanten een compleet logistiek arsenaal aan modaliteiten te kunnen aanbieden binnen Europa, waardoor zogenaamde ‘one stop shop’-mogelijkheden ontstaan voor verladers.

Het luchtvrachtfiliaal is deze week geopend en krijgt als opdracht bestaande luchtvrachtaanbod in eigen beheer te boeken, nieuwe routes te ontwikkelen en waar mogelijk samenwerkingsverbanden te zoeken binnen het multimodale netwerk van Samskip in Europa.

Visexport

Samskip Air zal vanuit Schiphol worden geleid door luchtvrachtveteraan Hans Blauw, die onder meer gewerkt heeft voor KLM, Hellman Worldwide, FedEx, TNT en de gsa’s ALM en Fairways Group. Blauw rapporteert direct aan Mon Verstegen, general manager Freight Forwarding van Samskip Logistics.

Volgens Blauw kunnen er interessante combinaties ontstaan tussen de bestaande activiteiten van Samskip en luchtvrachtvervoer. Hij denkt daarbij onder meer aan geconditioneerd vervoer zoals de Scandinavische visexport, farmaceutica, elektronica en automotive.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding