Minder ontslagen op Europese hub FedEx in Luik

Uitkomst onderhandelingen

FedEx gaat op de voormalige Europese expreshub van TNT op de luchthaven van Luik het mes minder diep zetten in het personeelsbestand als begin van dit jaar werd aangekondigd. Dat is de uitkomst van de onderhandelingen met de vakbonden.  

luik airport
Foto: Luik Aiport

Dit voorjaar kondigde de Amerikaanse pakketgigant, dat in 2016 het Nederlandse TNT Express overnam voor 4,4 miljard euro, een reorganisatie aan voor de vestiging op Luik Airport, waardoor er 671 gedwongen ontslagen zouden vallen op de Waalse luchthaven.

549 banen

Luik Airport zal in de nieuwe plannen nog slechts dienen als secundaire expreshub voor FedEx in Europa naast en de centrale draaischuif op Parijs Charles de Gaulle Airport. Daardoor zijn er aanzienlijk minder medewerkers nodig op de luchthaven.

FedEx laat na lange onderhandelingen met de vakbonden weten dat als onderdeel van de reorganisatie nog maar 549 banen zullen verdwijnen in Luik. Deels is die reductie ingegeven door sterke groei van het e-commerce-aanbod, waardoor er meer handjes nodig zijn op Luik Airport. Verder zou het banenverlies deels via natuurlijk verloop en prepensioenregelingen kunnen worden ingevuld.

Sociaal plan

Binnenkort hoopt de Amerikaanse pakketvervoerder met de bonden te beginnen aan gesprekken over een sociaal plan voor de ruim 500 medewerkers, die gedwongen moeten vertrekken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Minder ontslagen op Europese hub FedEx in Luik | NT

Minder ontslagen op Europese hub FedEx in Luik

Uitkomst onderhandelingen

FedEx gaat op de voormalige Europese expreshub van TNT op de luchthaven van Luik het mes minder diep zetten in het personeelsbestand als begin van dit jaar werd aangekondigd. Dat is de uitkomst van de onderhandelingen met de vakbonden.  

luik airport
Foto: Luik Aiport

Dit voorjaar kondigde de Amerikaanse pakketgigant, dat in 2016 het Nederlandse TNT Express overnam voor 4,4 miljard euro, een reorganisatie aan voor de vestiging op Luik Airport, waardoor er 671 gedwongen ontslagen zouden vallen op de Waalse luchthaven.

549 banen

Luik Airport zal in de nieuwe plannen nog slechts dienen als secundaire expreshub voor FedEx in Europa naast en de centrale draaischuif op Parijs Charles de Gaulle Airport. Daardoor zijn er aanzienlijk minder medewerkers nodig op de luchthaven.

FedEx laat na lange onderhandelingen met de vakbonden weten dat als onderdeel van de reorganisatie nog maar 549 banen zullen verdwijnen in Luik. Deels is die reductie ingegeven door sterke groei van het e-commerce-aanbod, waardoor er meer handjes nodig zijn op Luik Airport. Verder zou het banenverlies deels via natuurlijk verloop en prepensioenregelingen kunnen worden ingevuld.

Sociaal plan

Binnenkort hoopt de Amerikaanse pakketvervoerder met de bonden te beginnen aan gesprekken over een sociaal plan voor de ruim 500 medewerkers, die gedwongen moeten vertrekken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement