DHL bestelt twaalf elektrische vrachtvliegtuigen

800 kilometer bereik

DHL Express wil vanaf 2024 met twaalf elektrische vrachtvliegtuigen pakketen gaan vervoeren in de VS. De vliegtuigen, die nog worden ontwikkeld door de Israëlische start-up Eviation Aircraft, zullen een bescheiden payload van 1.200 kilo krijgen.

Het gaat bij het vliegtuig om een aangepast vrachtmodel van het passagiersvliegtuig Alice, dat negen personen en twee bemanningsleden kan vervoeren. De Alice moet ergens dit jaar zijn eerste vlucht maken, nadat het prototype begin 2020 door een brand in de 3600 kilo wegende lithium ion-batterijen zwaar werd beschadigd. De vliegtuigcertificatie zou dan in de tweede helft van 2023 kunnen worden afgerond.

Het vliegtuig heeft op papier een maximaal bereik van 800 tot 1000 kilometer,  waarna nog 45 minuten reserve vliegtijd overblijft. Het opladen van de accu duurt 30 minuten, wat volgens DHL kan gebeuren tijdens het laden en lossen van vracht. Voor dit snelle laden is wel een speciale laadtruck nodig.

DHL bestelt twaalf elektrische vrachtvliegtuigen | NT

DHL bestelt twaalf elektrische vrachtvliegtuigen

800 kilometer bereik

DHL Express wil vanaf 2024 met twaalf elektrische vrachtvliegtuigen pakketen gaan vervoeren in de VS. De vliegtuigen, die nog worden ontwikkeld door de Israëlische start-up Eviation Aircraft, zullen een bescheiden payload van 1.200 kilo krijgen.

Het gaat bij het vliegtuig om een aangepast vrachtmodel van het passagiersvliegtuig Alice, dat negen personen en twee bemanningsleden kan vervoeren. De Alice moet ergens dit jaar zijn eerste vlucht maken, nadat het prototype begin 2020 door een brand in de 3600 kilo wegende lithium ion-batterijen zwaar werd beschadigd. De vliegtuigcertificatie zou dan in de tweede helft van 2023 kunnen worden afgerond.

Het vliegtuig heeft op papier een maximaal bereik van 800 tot 1000 kilometer,  waarna nog 45 minuten reserve vliegtijd overblijft. Het opladen van de accu duurt 30 minuten, wat volgens DHL kan gebeuren tijdens het laden en lossen van vracht. Voor dit snelle laden is wel een speciale laadtruck nodig.