Het vrachtbedrijf profiteerde van sterk gestegen tarieven en een aanhoudende grote vraag naar capaciteit en was daarmee de enige divisie die voor het zwaar financieel aangeslagen moederconcern (verlies 1,8 miljard euro over het eerste halfjaar) door de coronacrisis een winstbijdrage kon leveren.

Recordwinst

Het eerste halfjaar sloot het vrachtbedrijf af met een bedrijfswinst van maar liefst 640 miljoen euro. Dat is het hoogste bedrijfsresultaat dat Lufthansa Cargo ooit heeft weten af te leveren, aldus de concerndirectie. In 2020 lag het halfjaarresultaat bij de vrachtmaatschappij op 277 miljoen euro.

Voor het derde kwartaal verwacht de Lufthansa-top dat weer 50% van alle passagiersvluchten kunnen worden uitgevoerd. Of dat al genoeg zal zijn om uit de verliezen te komen wordt niet duidelijk gemaakt.

Rooskleurig

Voor Lufthansa Cargo blijven de komende maanden er verder rooskleurig uitzien. De marktprognoses gaan uit van een aanhoudende grote vraag naar vrachtcapaciteit. Daarmee kan de winstbijdrage van Lufthansa Cargo voor dit jaar makkelijk over de grens van 1 miljard euro schieten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding