De grootste neutrale vrachtafhandelaar op Schiphol zag het nettoverlies oplopen van 365.000 euro (2018/2019) naar 3,2 miljoen euro op een licht gestegen omzet van 61,6 miljoen euro. Het resultaat voor belastingen lag op – 4,3 miljoen euro tegen -700.000 euro een jaar eerder.

De tegenvallende cijfers worden door de directie in het jaarverslag vooral toegeschreven aan de ‘teleurstellende resultaten’ van het dochterbedrijf Dnata NV op de luchthaven van Brussel. Daardoor moest de moederholding in Dubai de liquiditeit van de Nederlandse BV verhogen via een nieuw krediet van 8,5 miljoen euro, blijkt uit een toelichting op de cijfers. Deze lening vervangt eerdere tijdelijke kredieten van Dnata Zwitserland (2 miljoen Zwitserse frank) en Dnata UK (2 miljoen euro).

Coronacrisis

Ondanks de verliezen is de directie voor het boekjaar 2020/2021 optimistisch over de resultaten. Het wijst er onder meer op dat de vrachtvolumes in de eerste helft van het boekjaar met 19% zijn gestegen vergeleken met de eerste zes maanden van 2019/2020. Kostenbesparingen, een covid-toeslag sinds april 2020 en het verplaatsen van medewerkers van de grondafhandeling naar de vrachtdivisie zullen tevens een positief effect hebben op de resultaten voor 2020/2021, aldus het bedrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding