Onder de naam Eastern Air Cargo (EAC) wil de airline, die nu alleen vanuit drie luchthavens aan de oostkust van de VS passagiers vervoert, zich vanaf het eerste kwartaal van volgend jaar vooral gaan verrichten op de sterk expanderende internationale e-commercemarkt met haar vrachtvloot, die de omvang van die van Cargolux moet gaan krijgen.

Ombouw

Het gaat bij de vrachtvloot niet om nieuwe vrachtvliegtuigen, maar om oude B777-passagiersvliegtuigen, die worden omgebouwd tot freighters. De grote vraag naar vrachtvluchten en hoge tarieven heeft de laatste tijd ook andere airlines doen besluiten om te investeren in vrachtvliegtuigen. Zo is recent de Italiaanse vrachtmaatschappij Aliscargo begonnen met vrachtvluchten tussen China en Italië.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding