Hongyuan, dat hoofdzakelijk het luchttransport verzorgt voor Chinese e-commerce bedrijven in de wereld, is de eerste grote logistieke klant uit de Chinese pakketmarkt die Brussels Airport binnenhaalt, nadat Alibaba enkele jaren geleden koos voor Luik Airport als Europese gateway.

Hongyuan zegt in een toelichting dat het gelet op het gestegen luchtvrachtvrachtvervoer tussen Europa en China het ‘noodzakelijk was’ was om de infrastructuur in Europa uit te breiden’ en ‘een nieuwe strategische locatie te vinden’ voor het hoofdkantoor. Die is met Brussels Airport gevonden, aldus het bedrijf .

Chartervluchten

Hongyuan is sinds het najaar van 2020 actief op Brussels Airport met chartervluchten. De afhandeling van deze vluchten op Brussels Airport wordt verzorgd door Aviapartner, terwijl het wegvervoer naar andere bestemmingen in eigen regie wordt verzorgd.

Het bedrijf voert ook vluchten uit op Luik Airport en was eerder ook kort actief op het Westvlaamse Oostende Airport. Het maakt gebruik van onder meer de diensten van AirBridgeCargo en AerotransCargo in België.

Volgend jaar wil het bedrijf met een eigen luchtvaartmaatschappij vluchten openen op de Belgische hoofdstad. Het bedrijf heeft voor deze plannen al een optie genomen op twee B747-400-8F’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding