DHL zet eigen Europese luchtvrachtmaatschappij op

brexit

DHL Express heeft in Oostenrijk een eigen vrachtmaatschappij voor het Europees pakketvervoer opgericht. De nieuwe airline heet DHL Air Austria en heeft als thuisbasis de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

In totaal brengt de Duitse expresvervoerder achttien B757F’s en zo’n 180 vrachtpiloten onder bij de nieuwe Oostenrijkse vrachtmaatschappij. Daarnaast komen er 54 nieuwe banen bij op de Weense luchthaven voor de administratieve en operationele ondersteuning van de nieuwe cargo-airline. De eerste vrachtvluchten onder de vlag van DHL Air Austria zijn intussen al uitgevoerd, meldt DHL.

Brexit

DHL Express had het plan voor het oprichten van de vrachtmaatschappij in mei van dit jaar aangekondigd. De stap was noodzakelijk, omdat DHL door de brexit niet langer gebruik kon maken van haar Britse vrachtdochter voor de intra-Europese vrachtvluchten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

DHL zet eigen Europese luchtvrachtmaatschappij op | NT

DHL zet eigen Europese luchtvrachtmaatschappij op

brexit

DHL Express heeft in Oostenrijk een eigen vrachtmaatschappij voor het Europees pakketvervoer opgericht. De nieuwe airline heet DHL Air Austria en heeft als thuisbasis de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

In totaal brengt de Duitse expresvervoerder achttien B757F’s en zo’n 180 vrachtpiloten onder bij de nieuwe Oostenrijkse vrachtmaatschappij. Daarnaast komen er 54 nieuwe banen bij op de Weense luchthaven voor de administratieve en operationele ondersteuning van de nieuwe cargo-airline. De eerste vrachtvluchten onder de vlag van DHL Air Austria zijn intussen al uitgevoerd, meldt DHL.

Brexit

DHL Express had het plan voor het oprichten van de vrachtmaatschappij in mei van dit jaar aangekondigd. De stap was noodzakelijk, omdat DHL door de brexit niet langer gebruik kon maken van haar Britse vrachtdochter voor de intra-Europese vrachtvluchten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement