Dat maakte de luchtvaartmaatschappij bekend op de airshow in Dubai. Het gaat bij de order om twee nieuwe B777F’s van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing, die al volgend jaar aan de vloot worden toegevoegd. Verder laat de vrachtvervoerder uit de Verenigde Arabische Emiraten vier eigen B777-300ER passagiersvliegtuigen ombouwen tot freighters door Israel Aerospace Industries (IAI). Deze vrachtconversies zullen tussen 2023 en 2024 worden opgeleverd.

Nieuwe verhoudingen

Met de vrachtorders anticipeert de airline op de nieuwe verhoudingen in de intercontinentale luchtvaartmarkt post corona. Zo blijft de vraag naar freightercapaciteit extreem hoog. Tegelijkertijd is er minder vraag naar intercontinentale passagiersvluchten door het wegblijven van zakenreizigers. Emirates SkyCargo heeft daarom een optie genomen bij IAI op meer vrachtconversies de komende jaren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding