Cathay wil vrachtpiloten naar buitenland wegens quarantaine-regels

Hong Kong

De strikte Chinese quarantaineregels dwingen Cathay Pacific om een deel van zijn vrachtpiloten tijdelijk naar het buitenland te verplaatsen. 

De maatschappij, gevestigd in Hong Kong, bekijkt die mogelijkheid nadat 130 vrachtpiloten als gevolg van het strenge coronabeleid van Beijing voor de komende 21 dagen huisarrest hebben gekregen en daardoor voor de vrachtmaatschappij niet inzetbaar zijn. Daardoor kampt de vrachtmaatschappij in het midden van het hoogseizoen met een groot personeelstekort en moeten vluchten uitvallen. Daarbij komt dat de vrachtdivisie momenteel de meeste winst binnenvliegt voor de luchtvaartmaatschappij. De timing kan dan ook niet slechter zijn.

Ontslag

De harde maatregel volgt op een besmetting van drie vrachtvliegers van Cathay eerder deze week. Zij hebben het coronavirus waarschijnlijk opgelopen na een tussenstop in een hotel in Frankfurt. De drie piloten zijn intussen ontslagen, omdat de regels niet zouden zijn opgevolgd

Volgens hoofdbestuurder Carrie Lam van de vroegere Britse kroonkolonie zit Cathay Pacific straks zonder vrachtpiloten als deze incidenten zich herhalen. Daarom wordt nu door de airline overwogen om tenminste een deel van de vliegers naar het buitenland te laten verhuizen voor een bepaalde periode. Zo worden de strikte Chinese coronaregels vermeden.

Verder gaat de airline beter controleren of alle beschermende coronamaatregelen door de piloten ook goed worden nageleefd. Onder meer moeten piloten drie dagen thuis blijven na een reis aan het buitenland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Cathay wil vrachtpiloten naar buitenland wegens quarantaine-regels | NT

Cathay wil vrachtpiloten naar buitenland wegens quarantaine-regels

Hong Kong

De strikte Chinese quarantaineregels dwingen Cathay Pacific om een deel van zijn vrachtpiloten tijdelijk naar het buitenland te verplaatsen. 

De maatschappij, gevestigd in Hong Kong, bekijkt die mogelijkheid nadat 130 vrachtpiloten als gevolg van het strenge coronabeleid van Beijing voor de komende 21 dagen huisarrest hebben gekregen en daardoor voor de vrachtmaatschappij niet inzetbaar zijn. Daardoor kampt de vrachtmaatschappij in het midden van het hoogseizoen met een groot personeelstekort en moeten vluchten uitvallen. Daarbij komt dat de vrachtdivisie momenteel de meeste winst binnenvliegt voor de luchtvaartmaatschappij. De timing kan dan ook niet slechter zijn.

Ontslag

De harde maatregel volgt op een besmetting van drie vrachtvliegers van Cathay eerder deze week. Zij hebben het coronavirus waarschijnlijk opgelopen na een tussenstop in een hotel in Frankfurt. De drie piloten zijn intussen ontslagen, omdat de regels niet zouden zijn opgevolgd

Volgens hoofdbestuurder Carrie Lam van de vroegere Britse kroonkolonie zit Cathay Pacific straks zonder vrachtpiloten als deze incidenten zich herhalen. Daarom wordt nu door de airline overwogen om tenminste een deel van de vliegers naar het buitenland te laten verhuizen voor een bepaalde periode. Zo worden de strikte Chinese coronaregels vermeden.

Verder gaat de airline beter controleren of alle beschermende coronamaatregelen door de piloten ook goed worden nageleefd. Onder meer moeten piloten drie dagen thuis blijven na een reis aan het buitenland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement